Munakka vs. Valaat

Munakka 5 - 2 Valaat
19 marras 2017 - 12:00Lapuan Urheilutalo

Päivän toinen mittelö Munakkaa vastaan oli yhtä tasaista vääntöä kuin ensimmäinenkin ottelu. Ensimmäisen erän aikana pelattiin monenlaisia erikoistilanteita. Neljällä neljää vastaan peliä, Valaiden ylivoimaa ja Munakan ylivoimaa. Ikävä kyllä vasta viimeisenä mainitun aikana syntyi ottelun avausmaali juuri siihen suuntaan, minne se yleensä ylivoimatilanteessa menee. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Munakan 1–0-johdossa joukkueen tehtyä maalin seitsemän sekuntia ennen erän loppumista.
Toinen erä oli Valaiden. Henri Haapala ja Daniel Kivisalo juonivat ylivoimalla lähivaparista pelin tasoihin. Kivisalo käytti pallon Haapalalla ja laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon. Minuutti tästä ja Valaille tarjoutui jälleen ylivoimamahdollisuus. Hyvistä paikoista huolimatta lisäosumia ei nähty.
Erän viimeisellä minuutilla nähtiin todella upea hyökkäys Valaiden toimesta. Markus Särkkä rynni ylös, syötti rystyllä Jussi Näreaholle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella maalille nousseelle Juho Veijaselle. Veijanen läimäytti muovikuulan täysiä sisään, eikä kellekään jäänyt mitään jossiteltavaa. Viimeiseen erään Valaiden 1–2-johtoasemassa.
Kolmas erä alkoi raskaasti. Munakan Teemu Rajala toi joukkueen tasoihin ensimmäisellä minuutilla ja heti seuraavassa vaihdossa Valaiden Eetu Lehtola komennettiin jäähyaitioon työntämisestä.
Alivoima kestettiin, mutta sitten musteni. Munakka laittoi ryysistä maalille ja survoi pallon onnistuneesti maalivahti Tomi Ritolan taakse kolme kertaa alle kolmessa minuutissa.
Valaat aloitti rynnäkön, mutta tästä kokkeloitumisesta joukkue ei enää toipunut. Pisteet sarjakärjelle, mutta onneksi itse peliin voi muuten olla melko tyytyväinen.