SBS Lapua vs. Valaat

SBS Lapua 2 - 4 Valaat
09 joulu 2017 - 16:00Teuvan Yhteiskoulu

Valaiden tähänastisen kauden paras ottelu oli vääntö SBS Lapuaa vastaan Teuvalla. Turnauksen avausmatsi MLT II:sta vastaan näytti jo, että Valaat ovat tulleet pelaamaan.
Lapua siirtyi 10. minuutilla johtoon ylivoimalla, Juho Veijasen istuessa jäähyllä kädellä pelaamisesta. Kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa Jani Kivistö laukoi rystyllä Valaat tasoihin. Valasparvi antoi lapualaisille loppuerän kyytiä. Juha Jaakonaho kääkäisi kauniin kantin ja Verneri Hakkinen aimo lämärin vastustajan veräjänvartijan taakse.
Toisessa erässä osumia ei nähty kumpaankaan päätyyn. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja, enemmän ylivoimaakin koittamaan päässeellä SBS:llä, mutta lukemat pysyivät 1–3:ssa.
Kolme Valasta lähti ensimmäisen matsin jälkeen Seinäjoen kotivesistöihin hoitamaan velvollisuuksiaan, joten kahden viisikon oli jaksettava vielä viisitoista pitkää minuuttia. Valaat taisteli kuin ei koskaan aiemmin ja onnistui raastamaan upean 2–4-voiton vastustajan vaarallisista pyrkimyksistä huolimatta.
Lapua onnistui juuri ennen viimeistä minuuttia vielä kaventamaan, mutta voitto jäi heiltä liian kauas J. Kivistön laitettua takatolpilta Hakkisen syötön sisään erän alkupuoliskolla.
Voiton takuumiehenä oli maalivahti Jacob Huttunen, joka loistavilla torjunnoillaan ja taisteluilmeellään otti samalla kiinnityksen Räytäjän maljaan.
Tästä on hyvä jatkaa!
Ottelun pöytäkirjaan.
Maalikoosteeseen.