SC Alavus vs. Valaat

SC Alavus 3 - 0 Valaat
24 syys 2017 - 13:00Qmax Arena, Seinäjoki

Valaat starttasivat kauden syyskuisena sunnuntaina lähilammessa, kun 4. Divarin ensimmäinen turnaus käytiin tutussa Qmax Areenassa. Kauden ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli SC Alavus. Tiedettiin että ottelu tulisi olemaan vauhdikas, sillä Alavus oli osalle porukasta tuttu aiemmilta vuosilta.

Ensimmäinen erä mentiin tasaväkisesti 0-0, ja Valasparvi jopa ehkä hieman hallitsi peliä. Maalipaikoille päästiin mutta vedot lähtivät sinne sun tänne. Jacob Huttunen oli maalilla yhtä luotettava kuin aina ennenkin. Valailla focus oli hyvä, mutta maaleja ei vain saatu aikaan. Toiseen erään lähdettiin intoa puhkuen, mutta Valasparvelle tutusti lasi alkoi jälleen läikkymään ja lähdettiin vastustajan peliin mukaan jolloin tulos ei ollut hyvä. Ensin pelattiin vähän alivoimaa, joka kuitenkin selvitettiin. Hetkeä myöhemmin kuitenkin Alavuden pelimies Petteri Mäkelän kantti löysi tiensä verkon perukoille hieman sekavan tilanteen päätteeksi. Kuitenkin tilanteet erässä menivät jälleen Valaiden hyväksi.

Kolmanteen erään yritettiin jälleen kerätä focus itse asiaan, mutta Alavus puolusti tehokkaasti. Hyvistä yrityksistä huolimatta apina roikkui valasparven selässä viimeiseen asti. Valasparven väsyessä ja turhautuessa Alavus iski vielä kahdesti, toinen ehkä hieman kyseenalaisesti maalivahdinalueelta korkealla mailalla, mutta tuomari näki tämän oikeudeksi hyväksyä maaliksi. Päätössummerin soidessa luvut taululla 3-0 Alavudelle, ja Valasparven oli aika lähteä ottamaan lukua pukukoppiin ja muistelemaan miten niitä maaleja tehtiin. Torjunnat ottelussa kuitenkin Alavus: 33, Valaat: 24, mikä kertoo siitä että ottelu oli aivan täysin voitettavissa.

Näin kuitenkin tällä kertaa.