UUTISET

Kausi 2020/2021 – Koronakausi pakettiin

Kuluneeseen kauteen lähdettiin täynnä intoa ja halua näyttää mistä Valasparvi on tehty, sillä pelattiin uutta sarjaa kun Valaat olivat edellisellä kaudella varmistaneet nousunsa Pohjanmaan alueen 2 Divariin. Kauteen valmistuttiin pitkin kesää ensin omatoimijaksolla, jonka jälkeen siirryttiin ryhmittäin tekemään fysiikkaa ja kestävyyttä. Pikku hiljaa kesän edetessä alettiin treenaamaan koko joukolla lajia sekä muuta sen ympärillä tapahtuvaa treenaamista.

Kausi oli kuitenkin ihan jotain muuta mitä odotettiin. Vallitseva pandemiatilanne kärjistyikin pahemmin kun oltiin ajateltu, eikä kautta oikein saatu edes kunnolla käyntiin. Ensin rajoitettiin pelejä maakuntarajojen ulkopuolelle, mutta tämä ei kuitenkaan saanut tilannetta hallintaan. Hallituksen antamien kiristyvien rajoituksien vuoksi pelit menivät tauolle ja liikuntasaleja suljettiin. Tämän vuoksi Valaatkaan eivät päässeet treenaamaan aktiivisesti koko kauden aikana melkein ollenkaan. Joukkueena kärsittiin yksi kahden viikon karanteenikin altistumisen vuoksi.

Toivoa kuitenkin annettiin Salibandyliiton puolelta että pelejä voitaisiin siirtää ja kautta pidentää loppu kevääseen. Tilanne ei kuitenkaan helpottanut keväällä ja näin ollen liitto päätti laittaa koko kauden pakettiin 26.3. Kausi on ollut henkisesti rankka varmasti koko salibandy-yhteisölle. Epätietoisuudessa eläminen siitä, että pelataanko viikonloppuna vai eikö pelata aiheuttaa kovasti ongelmia arjen ja elämisen suunnittelussa, ja näin ollen päätös kauden loppumisesta oli varmasti monelle joukkueelle sarjassa helpotus. Nyt joukkueet saavat keskittyä uuteen rakentamiseen ja siirtää katseet kohti kautta 2021/2022. Liitto myös vahvisti että ketään joukkuetta ei tiputeta sarjasta pois, vaan aloitamme kauden niin sanotusti ”alusta” ensi kaudella.

Kausi oli Valaille pelillisesti hankala. Ensimmäisestä kauden pelistä otettiin hieno voitto voittolaukauskilpailussa FBC Remixistä. Tästä eteenpäin kausi olikin pelien siirtoa, uusien järjestämistä ja treenittömyyttä. Joukkueena pääsimme treenaamaan vaan harvakseltaan ja ne vähäiset pelit mitä maakunnan sisällä pääsimme pelaamaan olivat pelillisesti hyvin kuivaa katseltavaa. Treenaamattomuus näkyi ja se imi koko joukkueelta taustajoukoista lähtien kaiken energian.

Valaat haluaa kiittää kaikkia yrityksiä ja ihmisiä, jotka olivat seuramme matkassa kuluneella kaudella. Tukenne on meille korvaamaton ja toivomme että voimme jatkaa yhteistyötä kaikkien teidän kanssa myös tulevilla kausilla. KIITOS TEILLE!

Uuden joukkueen rakentaminen on käynnissä, ja katseet tulevassa kaudessa.

Leave a Reply