UUTISET

Kolmosdivari kolmella pisteellä käyntiin

Valaiden miesten joukkue pelasi kauden ensimmäiset sarjapelinsä Kauhajoella lauantaina. Parketilla pomputeltiin isäntäjoukkue Kauhajokea vastaan tasapeli ja vaasalaista Amerikaartoa vastaan voitto.

Joukkue lähti turnaukseen jonkin asteisella pakkivajeella, mutta täydet kolme kentällistä oli silti iskussa. Normaalisti hyökkääjinä häärivät Juho Veijanen, Jani Kivistö ja Matteus Markko luutivat alakerrassa mallikkaasti. Jacob Huttusen hyvä maalivahtipeli takasi sen, että minkäänlaista paniikkia omassa päädyssä ei syntynyt. Paitsi, mitä nyt parkettibandyn yllättävät pomput aiheuttivat välillä päänvaivaa avauspelissä.

Kuva: Kaisa Mäntynen

Ensimmäinen ottelu SB Kauhajokea vastaan oli tulostaulun puolesta tasainen. Valaat ehkä näennäisesti hallitsi enemmän, mutta kotijoukkue rokotti tehokkaasti vastahyökkäyksissä. Voiton avaimet oli Valailla evissään, mutta ikävä flipperimaali toi kauhajokiset tasoihin pelin loppuhetkillä. Molemmissa päädyissä tolpatkin kilisivät, joten pistejako oli reilu tulos.
Kauhajoella vielä viime kaudella palloilleet Kristian Heinänen ja Miki Kattelus tuottivat harmaita hiuksia vastustajan puolustukselle tehoillaan. Valaiden ensimmäisestä kolmosdivarimaalista vastasi puolustaja Jussi Keskinen, joka pelin aikana myös tuplasi maalisaldonsa komealla kantilla ylähyllylle.

Kuva: Kaisa Mäntynen

Toinen peli oli kokonaisuudessaan parempaa pelaamista Valailta. Keskikentän pallonmenetyksiä tuli vähemmän ja puolustus oli pykälän laadukkaampaa. Amerikaarto pysytteli vauhdissa hyvän aikaa, mutta loppua kohden raitapaidat karisivat kannoilta.
Ensimmäisessä ottelussa liekehtinyt tehokaksikko Kattelus-Heinänen heilutteli jälleen maaliverkkoa. Henri Haapala tehoili 1+2 ja Benjami Hautala antoi pari namua.

Seuraavan kerran Valaat pelaa 12. lokakuuta. Alajärveltä Seinäjoen Qmax Arenalle siirretyssä turnauksessa vastaan asettuu NJ II sekä SC Alajärvi.

Sarjataulukko ja tulokset

Leave a Reply