UUTISET

Valailla loistava syyskausi – sarjakärjessä joulun viettoon


Seinäjoen Valaiden kauden alku Pohjanmaan 4. divisioonassa on ollut huikea. Joukkue ei ole kymmenen pelatun ottelun jälkeen hävinnyt kertaakaan ja johtaa sarjaa viiden pisteen erolla seuraavaan. Perässä puuskuttaa kuitenkin tasainen nippu vahvoja joukkueita, joten kevätkierros ei tule olemaan helppo.

Valaat aloitti kauden peräti viiden pelin voittoputkella. Syyskuun avausturnaus Seinäjoella onnistui heti, kun SC Laihia ja SC Saragoza kaatuivat lukemin 3–5 ja 1–5. Sami Kankaanpää oli tulessa pommittaen neljä maalia kahteen otteluun.
Peli kulki raikkaasti myös lokakuun puolessavälissä Kristiinankaupungissa, josta kotiintuomisina oli mojovat voitot SPV 3:sta, 11–1, ja SBS Lapuasta, 1–5. Moni onnistui maalinteossa, mutta etenkin maalivahti Jacob Huttunen niiden estämisessä.

Tällä kaudella pelaajat nauttivat siitä, että joka toinen turnaus pelataan Seinäjoen Qmax Arenassa. Siellä pelattiin myös syksyn kolmas turnaus. Ensimmäisessä, todella kovassa matsissa, Valaat kellisti vaarallisen sarjakakkosen, MLT 2:n, lukemin 6–4. Juho Veijanen tarjoili kolme omppua elikkä syöttöpistettä.
Toisessa pelissä vastaan asettui Konnat 2, joka vahvalla viisikkopuolustuksella ja maalivahtipelillä oli lähellä viedä voiton. Valaat nousi kuitenkin 2–0-tappioasemasta tasapeliin ilman maalivahtia ottelun loppuhetkillä. Sankari oli molemmat osumat tehnyt Robert Lundell.

Seuraavana vuorossa oli Ilmajoki-hallin parketti. Turnauspäivä alkoi isäntäjoukkue ISB 2:n ja Valaiden väännöllä. Peli oli kaikkea muuta kuin salibandya. Ilmajokiset koittivat rikkoa peliä ja vastustajia 16:lla jäähyminuutilla ja onnistuivatkin luomaan täyden kaaoksen. Sekavasta pelistä tulos oli lopulta 5–5-tasapeli.
Toisessa pelissä vastassa oli uusi tuttavuus IU. Isojoen pojat eivät ole sarjassa maaleilla mässäilleet, mutta omakaan verkko ei ole kauheasti heilunut. Väkisin 2–1 voitettu peli jätti hyvän maun päivän urakasta, jota jatkettiin yhteisen saunaillan merkeissä. Viimeistään Kujalan kuskaamat El Cebon pöperöt toivat hyvän maun suuhun.

Joulukuun puoleen väliin asettui tämän vuoden viimeiset väännöt. Vastassa olivat Sisu ja SC Laihia. Maalikoosteet näistä peleistä näät julkaisun alla olevasta videosta.
Sisu-peli oli koko joukkueelta mallikasta kahden suunnan pelaamista ja vaikka Sisu meni alussa johtoon, ei tällä kertaa paremmasta ollut epäselvyyttä. 5–2 voitto Valaille Daniel Kivisalon (1+3) toimiessa kapellimestarina.
Toisessa matsissa joukkue jatkoi siitä, mihin oli jäänyt. Vähillä vaihtopelaajilla matkassa olleet Laihialaiset eivät pysyneet kovassa temmossa kyydissä. Haapalan “veljesten” tehojen ja Jani Kivistön hattutempun turvin Valaat johtivat parhaimmillaan 7–2, mutta viimeisessä erässä ote hieman herpaantui ja SC nousi kahden maalin päähän. 7–5-voitolla kotiin ja joulutauolle!

Syyskausi oli kaikkiaan todella onnistunut. Pelit kulkivat tuloksellisesti ja meininki joukkueessa on ollut hyvä. Miinuksena pari piinaavaa loukkaantumista, jotka ovat estäneet kovien pelimiesten mukanaolon. Robert Lundell sai opintonsa päätökseen ja muutti joulun alla kotikonnuille Jyväskylään, mutta mies on edelleen käytettävissä peleissä.
Jäljellä on kahdeksan tärkeää ottelua, joissa Valaiden tulee olla iskussa. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin nousu ylemmälle sarjatasolle.

Sarja jatkuu heti, kun kinkut on saatu sulateltua. (Toiset vielä naahivat jämiä.) Valaat kohtaa SPV 3:n ja SCS:n 5. tammikuuta Lapuan Urheilutalolla.