UUTISET

Tappioton putki jatkuu!

Valaiden miesten edustusjoukkue pelasi kauden viimeistä edeltävän turnauksen Laihian monitoimitalolla viime lauantaina. Vastassa olivat alkukaudella kertaalleen kohdatut SC Alavus ja Teuvan Rivakka. Valaat otti revanssivoiton Alavudesta hävittyään tälle 3–0 ensimmäisellä kierroksella. TeRi-ottelun alku oli katastrofaalinen Valaiden hävittyä ensimmäisen erän puhtaasti 5–0, mutta joukkue taisteli ottelusta lopulta 6–6-tasapelin. Hieno maalikooste molemmista peleistä tämän jutun alla.

Niklas Niemelä oli hyvällä pelipäällä ja iski Alavus-ottelun avausmaalin. Kuva: Sini Kivistö

Alavus-ottelu oli alusta asti tiukka, eikä kumpikaan joukkue varsinaisesti ollut toisen myllytyksessä. Valailla oli kelpo maalipaikkoja läpi ottelun, mutta niin oli Alavudellakin. Voittomaalin kolmannessa erässä iski Verneri Hakkinen. Alavus kavensi vielä maalin päähän, mutta ei onnistunut murtamaan Valas-puolustusta uudelleen. Kaksi pistettä kotiin ja ykköstavoite – maalihanat Alavutta vastaan auki – toteutukseen.

 

Juha Jaakonaho otti kiinnityksen Räytäjän maljaan. Kuva: Sini Kivistö

TeRi-ottelun ensimmäinen erä oli ehkäpä Valaiden historian huonoin. Pelien välissä olleen kahden tunnin tauon mokkapaloja syöden ja ampumahiihtoa katsellen viettänyt valasparvi oli joka tilanteessa jäljessä, mikä takasi sen, että hyvällä liikkeellä ja asenteella pelillä olleet nuoret ja rivakat pääsivät latomaan maaleja yksi toisensa jälkeen.

Toisessa erässä Valaat pääsi juoneen mukaan ja onnistui viemään erän nimiinsä. Viimeiselle kolmannekselle lähdettiin silti oranssipaitaisten 6–2-johdossa.

Asenne ratkaisee. Tämän totesi erätauolla henkeä nostattaneen puheen pitänyt Tomi Ritola, joka kehotti pelaajia olemaan puristamatta mailaa liikaa ja nauttimaan pelistä. Ajatus konkretisoitui ja Valaat hilasivat itsensä maali kerrallaan aina tasoihin asti. Loppulukemiin 6–6 voi olla tyytyväinen, sillä ensimmäisen erän pupelluksen jälkeen peli kääntyi kauniiksi katseltavaksi.

Turnauksen paras pelaaja oli meiniolla pelipäällä ollut Robert Lundell. Kiinnityksen Räytäjän maljaan otti Juha Jaakonaho, joka vei lähes jokaisen kaksinkamppailun omassa päässä ja kiskaisi tärkeät maalit molemmissa peleissä.

Kauden viimeinen turnaus pelataan sunnuntaina 4.3. Lapuan urheilutalolla, jossa vastaan asettuu sarjakärki MLT II ja kolmonen SBS Lapua. Tervetuloa katsomoon!

 

Kirjoita vastaus