UUTISET

Valaat ottivat taisteluvoiton FBC Remixistä!

Valaat aloittivat sarjakautensa yli 100 päisen yleisön edessä 2 divarissa lauantaina 3.10 kotiottelulla Qmax Areenalla. Vastaan asettui Pre-Season cupeista sekä harjoitusotteluista tuttu FBC Remix Isostakyröstä.

Jo ennen ottelun alkua tiedettiin että vastaan saadaan rutinoitunut 2 divari joukkue täynnä kovia pelimiehiä. Täksi kaudeksi moni kova paluumuuttaja on myös palannut Remixin rosteriin. Remix on pelannut jo useamman kauden 2 divarissa ja näin ollen 60 minuutin tehokkaat ottelut ovat heille tuttuja.

Ottelun alussa molemmat joukkueet lähtivät peliin tunnustellen, mutta Valaat hallitsivat pallollista peliä. Remixillä oli muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä mutta Valaat pitivät pallonhallinnasta kiinni ja iskivät erään kaksi komeaa maalia. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Valaiden 2-1 johdossa.

Toinen erä lähti hyvin käyntiin kun Juha Kotilaisen pitkä kantti keskikentältä sujahti ohi Remix vahti Nykäsen. Tästä kuitenkin alkoi Valasparven synkkä hetki. Innostuneena uudesta salibandykaudesta peli alkoi mennä ylihyökkäämiseksi ja Remix rokotti terävästi kaikista vastahyökkäyksistä. 12 minuutin aikana Remix osui viidesti nousten 3-1 tilanteesta 3-6 johtoon. Erätauolla pidettiin tiukkaa palaveria siitä miten kadotettiin oma sovittu pelitapa ja lähdettiin vastustajan peliin mukaan.

Kolmanteen erään saatiin rivit kasattua ja aloitettiin jälleen oman pelin pyörittäminen. Maalia kerrallaan Valaat nousivat komeilla osumillaan 6-6 tasoihin kun ottelua oli jäljellä vielä 5 minuuttia. Remixin parhaana pelaajan ottelussa palkittu Juho Kallio oli asiasta kuitenkin eri mieltä ja vei vieraat vielä kerran johtoon komealla laukauksella takayläseen. Valaat lähtivät hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia, ja tasoitus nähtiin ajassa 59:37 kun Topias Valkealahti löi pallon pömpeliin maalin edestä pitkän pyörityksen jälkeen.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli muutama vaarallinen maalipaikka, mutta voittomaalia ei nähty. Näin siirryttiin voittolaukauskilpailuun jossa Valaat vetivät pidemmän korren. Viidestä vetäjästä osumat laittoivat Kristian Heinänen sekä Topias Valkealahti. Voitto ratkesi kun Remixin viides vetäjä ei onnistunut ohittamaan Valasvahti Matias Järvistä joka pelasi koko ottelun loistavasti maalin suulla torjuen ottelussa 31 kertaa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin otteluisäntä Bayerncar Oy:n toimesta kotijoukkueelta #29 Topias Valkealahti, ja vierailta #16 Juho Kallio.

Valaiden parhaana pelaajana palkittu Topias Valkealahti.

Leave a Reply